Kohteet Lohjan keskustan lähistöllä

Mukavia päiväreittejä löydät aivan kaupungin keskustan lähistöltäkin, jolloin voit palata lähtöpisteeseesi.

Sopivin lähtöpaikka on suojainen Hiidensalmen kalustopisteemme, josta voit suunnata joko Väänteenjoelle Kisakallion ja Vihdin suuntaan tai Lohjanjärven puolelle.

Mikäli haluat etukäteen tutustua Lohjanjärven mahdollisuuksiin, mutta käytössäsi ei vielä ole karttaa. voit tutustua karttaan Melonta -sivulla sijaitsevan linkin kautta. Matkoja voit mitata Kansalaisen karttapaikalla osoitteessa www.karttapaikka.fi tai Google -kartalla osoitteessa www.maps.google.fi. Google -kartalla mittaamista varten voit rekisteröidä oman Google -tilin, jonka avulla voit myös tallentaa tekemiäsi reittejä.

Immoo

Noin 2 km matkan päässä Hiidensalmen kalustopisteeltämme Lohjanjärvelle päin sijaitsee pikkusaari nimeltä Immoo. Saari on luonnonsuojelualuetta, joten rantautuminen sinne on kielletty. Tarkkailukin on syytä suorittaa loitommalta, koska saarta on jo vuosikausia hallinnut kalasääksiperhe. Kuvassa kalasääksen pesä näkyy saaren keskivaiheilla männyn latvassa. Itse lintukin istui kuvaushetkellä  pesäpuun vasemmalla puolella olevan puun latvassa, mutta kuvasta sitä ei havaitse.

Hevossaaren laavu


Immoosta  Hevossaaren eteläpuolta melottaessa löydät Hevossaaren rannalta lepopaikaksi sopivan laavurakennelman. Varustuksena myös pöytä ja penkit. Äkkisilmäykseltä ranta näyttää melojalle hieman kivikkoiselta, mutta vasemmalla  löytyy rantautumiskelpoistakin rantaa.

Ulpukat Ämmänperseen salmessa

Reitti kannattaa jatkaa Hevossaaren ja Ollisaaren välisen Ämmänperseen salmen läpi ja edelleen Muutettavansaaren ja Muutettavanniemen välisestä salmesta - alkukesästä Muutettavasta pääsee vielä läpi vaivattomasti, mutta kuivina kesinä voit joutua heinä-elokuussa nousemaan kanootista ja vetämään sen hiekkasärkän yli. Kannas on hyvin kapea ja hiekka hienoa joten ongelmia ei ole.
Matkaa Immoosta Ämmänperseen salmen suulle kertyy n. 1,2 km ja siitä Muutettavaan n. 0,7 km.

Ämmänperseen salmessa voit ihailla ulpukoita ja lentoharjoituksiaan pitäviä sorsapoikueita. Muutama lummekin saattaa täälläkin ilahduttaa joinain kesinä matkaasi - enemmän lumpeita löytyykin sitten muissa osissa järveä.

Muutettavan salmi


Tässä kunnossa Muutettavansaaren ja Muutettavanniemen välinen salmi on yleensä heinäkuun alussa - matalaa on kuten näkyy, mutta käsillä pohjasta kajakkia ylöspäin nostamalla voi vielä päästä läpi vaivattomasti kajakissa istuen.
Muutettavan jälkeen voit suunnata länsi-luoteeseen n 0,5 km tutustumaan Kaurassaaren laavuun. Laavun lisäksi myös sieltä löydät pöydän ja penkit.

Paloniemen uimaranta


Kaurassaaresta matka jatkuu suojaisaa reittiä Paloniemen uimarannalle (n. 0,7 km), jossa helteisenä päivänä voit käydä virkistäytymässä.  Täältä Mustasaaren pohjoispuolitse Partioniemen uimarannalle kertyy matkaa n. 1,3 km reittivalinnasta riippuen. Takaisinpäin voit tulla vaikka samaa reittiä saarten suojassa.